Personvernerklæring

Denne personvernerklæring forteller hvordan Studentbyer.no samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg en overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Studentene bak Studentbyer.no er behandlingsansvarlige for behandlingen av personopplysninger. USIT (Universitetets senter for informasjonsteknologi) er databehandler i og med at de står bak drifting for nettsiden og dermed lagrer alt av persondata.

 

Oversikt over erklæringens innhold:

1 Hvem er vi?

   1.1 Nettstedets formål

   1.2 Kontaktinformasjon

2 Hvilke opplysninger samler vi inn og hvorfor?

3 Hvor lenge oppbevarer vi opplysninger om deg?

4 Informasjonskapsler

5 Dine rettigheter

   5.1 Innsyn i egne opplysninger

   5.2 Sletting av personopplysninger

   5.3 Korrigering av personopplysninger

 

1 Hvem er vi?

Studentbyer.no er et studentdrevet nettsted som er lagd i sammenheng med et prosjekt i faget INF3272, informasjonsarkitektur og innholdsadministrasjon. Studentene som står bak nettstedet er Snorre Ødegård, Mariann Gundegjerde og Johan Hoi.

 

1.1 Nettstedets formål

Formålet med Studentbyer.no er å samle studenter og andre personer som ønsker å finne og dele informasjon om studentbyer som har beliggenhet i Oslo.

 

1.2 Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål angående personvern eller bare ønsker å komme i kontakt med studentene bak Studentbyer.no, kan du kontakte gruppens kontaktperson Mariann Gundegjerde på e-post: margunde@student.matnat.uio.no  

Videre har du også mulighet til å kontakt personvernombudet på Universitetet i Oslo om du har mer generelle spørsmål om personvern på UiO og deres behandling av personopplysninger. Du kan kontakte personvernombudet på Uio på e-post: personvernombud@uio.no

 

2 Hvilke opplysninger samler vi inn og hvorfor?

Vi behandler få opplysninger om våre brukere. De vi behandler og samler inn er bare brukerens e-postadresse. Denne informasjonen trenger vi for å kunne identifisere at en bruker er unik. Dette er for å unngå at man kan lage flere brukerkontoer på samme e-postadresse og derfor unngå spam på nettstedets forum.

Disse personopplysningene blir ikke brukt til annet enn å kunne identifisere en bruker og for å kunne ha en mulighet å kontakte deg eller andre brukere om det er nødvendig.

 

3 Hvor lenge oppbevarer vi opplysninger om deg?

Lagring av personopplysninger foregår bare mens brukerkontoen din er aktiv. Med en gang du ønsker å slette eller deaktivere sin brukerkonto blir informasjonen vi lagrer også slettet.

 

4 Informasjonskapsler

Nettstedet bruker ikke noe form for sporende kapsler som kan brukes til å identifisere eller skreddersy reklame for deg. Det eneste nettsiden bruker informasjonskapsler til er å holde styr på om du som bruker er innlogget på nettstedet eller ikke.

Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du selv kan administrere bruken av informasjonskapsler, så kan du gå inn på denne linken: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

 

5 Dine rettigheter

Som registrert bruker på Studentbyer.no har du en rekke rettigheter knyttet til opplysningen du har oppgitt til oss.

 

5.1 Innsyn i egne opplysninger

Du kan når som helst be om innsyn i opplysningene vi har om deg og din brukerkonto. Dette gjør du ved å sende en mail til mgundegjerde@me.com.

 

5.2 Sletting av personopplysninger

Du kan når som helst be om å få din brukerkonto slettet. Dette gjør du ved å sende en mail til mgundegjerde@me.com.

Når vi sletter kontoen din vil opplysningene vi har lagret også bli slettet.

Hvis du ikke spesifiserer annet vil vi beholde innholdet  du har publisert i forumet etter at din konto er slettet. Forfatternavnet på innholdet vil bli endret til “anonym”, men innholdet vil bli værende i forumet.

 

5.3 Korrigering av personopplysninger

Du kan når som helst be om å få personopplysninger på kontoen din endret. For eksempel hvis du må bytte e-postadresse. Dette gjør du ved å sende en mail mgundegjerde@me.com og oppgi hva du skal ha endret.